Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΡΑΦΗΝΑ 21 .02. 2012



ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Αγαπητοί κύριοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρει την ανησυχία που εκφράστηκε από αρκετούς γονείς στη Γενική μας Συνέλευση.

Η διόγκωση των προβλημάτων της εκπαίδευσης λόγω υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, οι ελλείψεις αιθουσών, (το Δεύτερο Γυμνάσιο που ακούμε 10 χρόνια τώρα δεν έχει καν ξεκινήσει ώστε να αποσυμφορηθεί το Ά και να διατεθούν αίθουσες και στο Λύκειο), η έλλειψη κονδυλίων για την μεταφορά των μαθητών την επόμενη χρονιά, οι περικοπές μισθών στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και η αδυναμία σίτισης των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών, είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, σας είχε κάνει γνωστό ότι διέθεσε κονδύλι από τις συνδρομές των μελών του, μειώνοντας άλλες πολιτιστικές κλπ κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να είναι δυνατή η αγορά και διανομή καθημερινώς από ένα κουλουράκι σε μαθητές του Γυμνασίου που το είχαν ανάγκη. Όμως τα χρήματα δυστυχώς τελείωσαν και σας καλούμε άμεσα να αναλάβετε τη συνέχεια αυτής της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και συζητήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα δεν βλέπουμε να λύνονται ζητήματα εκτός από ελάχιστα για αυτό σας καλούμε να ασχοληθείτε άμεσα με όλα τα παραπάνω.
Επίσης ζητάμε να γίνει ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα της παιδείας του τόπου μας, αίτημα που έχει υποβληθεί και από την Ένωση Γονέων και να απαιτήσει από την κυβέρνηση εδώ και τώρα λύσεις.

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί γονείς, καθηγητές, μαθητές και φορείς της πόλης μας πρέπει να κινητοποιηθούμε για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές.

Να δώσουμε την ελπίδα στα παιδιά μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΑΠΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ