Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ

To Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ραφήνας καταγγέλλει τη πολιτική της κυβέρνησης η οποία καταργεί, συγχωνεύει, ιδιωτικοποιεί  τις κοινωνικές δομές  δήμων και δημόσιων οργανισμών ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο δεκάδων δομών παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτά να οδηγούνται είτε στην απόλυση, είτε στην καλύτερη περίπτωση σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα.
Η πολιτική αυτή και οι νόμοι της υπηρετούν για πάνω από μια δεκαετία τη στρατηγική του κεφαλαίου για ανταποδοτικότητα, ελαστικότητα, επιχειρηματικότητα των δημόσιων δομών. Αποσύνδεσαν τις δομές παιδείας και πρόνοιας από τη δημόσια και δωρεάν χρηματοδότηση. Τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αύξηση των δημοτικών  τελών, συνδρομές για αθλητισμό και πολιτισμό, κατάργηση των οργανικών θέσεων και αντικατάσταση τους με θέσεις ελαστικά εργαζόμενων. Με τον Καλλικράτη προχώρησε ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Δημοτικών Δομών (Δημοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα) με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Με αυτό τον τρόπο το κράτος «απαλλάσσεται» από δημόσιες δαπάνες για να δώσει πακτωλό χρημάτων σε τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε μια περίοδο κρίσης, στην οποία το μεγάλο κεφάλαιο ψάχνει κερδοφόρες επενδύσεις, παραδίδονται δομές υγείας-πρόνοιας-παιδείας στην επιχειρηματική λειτουργία, όπως δείχνει και το νομοσχέδιο για το  κλείσιμο των Νομικών Προσώπων, που κυρίως εστιάζει σε οργανισμούς που μπορούν να φέρουν κέρδη για τις επιχειρήσεις.
Η πολιτική αυτή δεν διορθώνεται, ούτε μπορεί να πάρει μια φιλολαϊκή κατεύθυνση, όσο οι κυβερνήσεις υπηρετούν  τα επιχειρηματικά κέρδη. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ  το γονεϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να διεκδικήσουν δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας, παιδείας, πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού με σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
Σε αυτά τα πλαίσια οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι γονείς, όλοι αυτοί που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική μπορούν να ανακόψουν, να φρενάρουν αυτούς τους σχεδιασμούς με κοινή δράση, με συλλογικές αποφάσεις μέσα από σωματεία και φορείς. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για ένα μέτωπο εργαζομένων και  λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσει ο πλούτος που παράγεται να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων που τον παράγουν.


                                                                                                                        Ραφήνα, 28/5/2013