Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

O Σύλλογος   Γονέων και Κηδεμόνων  Γυμνασίου Ραφήνας   
Καλεί όλους τους γονείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων περιφέρειας Αττικής την
Τετάρτη 11/6 στις 6:30 έξω από τη Βουλή
Είμαστε αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουν συγχωνευτεί σχολεία στο Δήμο μας, όμως έχουν συγχωνευτεί τμήματα στο Λύκειο Ραφήνας και στα Γυμνάσια  των όμορων Δήμων στοιβάζονται πάνω από 27 μαθητές στις τάξεις, ενώ ο κίνδυνος της συγχώνευσης σχολείων σε κάποιο επόμενο γύρο συγχωνεύσεων, είναι υπαρκτός.
Ακόμα μια πρώτη εικόνα από την τράπεζα θεμάτων για  τις εξετάσεις στην Α΄ Λυκείου δείχνει ότι οι εκτιμήσεις για το που πάει η κατάσταση στην παιδεία  επαληθεύονται. Αποκλεισμός στην ουσία από το Λύκειο για τους μαθητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια. Μετατροπή του Λυκείου σε ένα τριετές προπαρασκευαστικό κέντρο για τις πανελλήνιες εισαγωγικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ της Γ΄ Λυκείου, με  ό,τι αυτό συνεπάγεται, άγχος, οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειες που ακόμα μπορούν να πληρώσουν, διάλυση της όποιας εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας είχε απομείνει.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ:
Θα συγχωνευτούν και θα καταργηθούν σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους. Εμείς αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο παιδαγωγικός λόγος που ορίζει ότι τα 30 παιδιά στην τάξη μαθαίνουν καλύτερα από τα 20.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ! ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!
Τα παιδιά μας δεν είναι σαρδέλες να «παστώνονται» 28-30 μαθητές στα τμήματα.
Καλούμε τους γονείς, που βλέπουν τη δημόσια -κατά τα άλλα- παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το λαό. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν και μιλούν για εξορθολογισμό των δαπανών, εννοώντας τη δραματική χειροτέρευση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.
Οι κυβερνήσεις μας υποσχέθηκαν το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ αλλά διαπιστώσαμε ότι αυτό το «ΝΕΟ» σχολείο ισοδυναμεί με  λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτίρια, χειρότερα βιβλία, διόγκωση της παραπαιδείας, στροφή της πλειοψηφίας των μαθητών στα ΕΠΑΛ και κυρίως στα ΣΕΚ και την παιδική εργασία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία,  προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων. Απαιτούμε:
  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
  • Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.  Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Τηλ. επικοινωνίας: 6942-295397