Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014




                                   ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015 παρατηρήσαμε ολιγωρία εκ μέρους της Περιφέρειας στο σοβαρό ζήτημα των σχολικών μεταφορών, παρά το γεγονός ότι από το καλοκαίρι είχαμε κάνει τις σχετικές συναντήσεις και συζητήσεις με την απερχόμενη αλλά με το νέο αντιπεριφερειάρχη, παρουσία και εκπροσώπου από την Ομοσπονδία Γονέων.
 Οι σχολικές μεταφορές στο Γυμνάσιο Ραφήνας αν και φτάνουμε στα μέσα του Νοέμβρη δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Αλλά και όταν ξεκινήσουν θα  εξυπηρετήσουν τα μισά παιδιά από όσα τις δικαιούνται, καθώς από τα 4 δρομολόγια που είχαν προκηρυχτεί  μόνο για τα 2 κατατέθηκαν προσφορές και βρέθηκε μεταφορέας να αναλάβει το έργο.
Έτσι μένουν χωρίς μεταφορές ενώ το δικαιούνται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή της Διασταύρωσης και στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι.
Θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας τη δωρεάν και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους ανεξάρτητα από χιλιομετρικά ή άλλα κριτήρια και ως εκ τούτου αιτούμαστε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να δώσετε άμεσα λύση.
 

το Δ.Σ του Συλλόγου



Ραφήνα 11/11/2014