Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση 2/2017


ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Με αφορμή την διανομή φυλλαδίου στην είσοδο του Γυμνασίου Ραφήνας κατά την προσέλευση των μαθητών την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου από συνδικαλιστική οργάνωση, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του Γυμνασίου Ραφήνας κατά πλειοψηφία ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ την συγκεκριμένη ενέργεια.

 Γνωστοποιεί σε όλους ότι με την Αρ.Πρωτ.101705/Γ7/30-09-2002 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας περί "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΝ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" στην παράγραφο 2 ορίζεται ότι : "Εντός του χώρου των σχολείων δεν επιτρέπεται η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Ως χώρος του σχολείου εννοείται όχι μόνο αυτός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού."

Καλούμε το διδακτικό προσωπικό του σχολείου να εφαρμόσει την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και να προστατεύσει τους μαθητές από μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες, από όπου αυτές και αν προέρχονται.

Ζητάμε από τους γονείς των μαθητών σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους παρόμοια ενέργεια να ενημερώσουν άμεσα τον σύλλογο γονέων στο mail «goneis.gym.rafinas@gmail.com».

Ας μην ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου των πολιτικών αντιπαραθέσεων εντός των σχολείων μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου