Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013



ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων καταδικάζει την «διάπλαση των παίδων» από τη Χρυσή Αυγή που καλλιεργεί σε παιδιά μικρής ηλικίας ιδέες εχθρικές προς την κοινωνία και οδηγεί το ένα παιδί που πεινάει απέναντι στο άλλο παιδί, που επίσης πεινάει.
Σαν λαός που δώσαμε 600.000 νεκρούς στον αγώνα κατά του ναζισμού, όπως στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή κ.α., οφείλουμε να μεταφέρουμε αυτή την πείρα στη νεότερη γενιά και να μην επιτρέψουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας.
Θεωρούμε ότι οι αντιλήψεις που προσπαθούν να κρύψουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, να ποινικοποιήσουν σχολικές γιορτές για την προσφυγιά (σχολείο Ν.Φιλαδέλφειας), έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν  τον κόσμο που σήμερα περνά δύσκολες μέρες. Όταν κόβονται μισθοί, όταν η νεολαία υποφέρει από την ανεργία και όταν διαλύεται η υγεία και η παιδεία ο εχθρός μας δεν είναι ο μετανάστης που έρχεται κυνηγημένος από την φτώχεια και τους πολέμους.
Σαν γονείς θεωρούμε ότι πρέπει να δείχνουμε τον δρόμο του αγώνα για αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή και  να δίνουμε την μάχη ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.